Xbox VPN – slik gjør du

Daniel Hessel

Vil du få tilgang til utenlandske strømmetjenester via Xboxen din? Xbox VPN er ikke like enkelt som på en datamaskin, men vi skal vise deg hvordan.

Microsofts Xbox er ikke bare en spillkonsoll. Har du en PC finnes Xbox som spilltjeneste til Windows, og via PC, nettbrett eller mobiler kan du spille på Xbox via skytjenesten Xbox Cloud. Konsollen er imidlertid fortsatt svært populær. Xbox Series X er den nyeste og beste konsollen, sammen med den litt enklere og billigere Xbox Series S. Samtidig er det mange som fortsatt har forgjengeren Xbox One.

Alle modellene har til felles at de også fungerer som mediaspiller og en plattform for strømmetjenester. Om du ønsker å få tilgang på utenlandske strømmetjenester, for eksempel i USA, trenger du VPN.

Problemet er bare at Xbox ikke har noen støtte for å installere VPN-apper, så hva skal man gjøre?

VPN på Xbox – To alternativer

Det finnes to hovedsaklige metoder for å få VPN på Xbox. Du kan legge inn VPN direkte på ruteren. Det er litt mer kronglete enn å bruke en VPN-app på en datamaskin eller mobil, men det gjør at alle enheter du kobler til (inkludert Xbox) automatisk kjøres med VPN.

Alternativ to er ikke egentlig VPN, men det fungerer omtrent på samme måte.

Løsningen kalles DNS. Det handler ganske enkelt om å endre IP-adresse slik at det ser ut som trafikken din kommer fra et annet land. Du vil ikke få alle funksjonene en VPN-tjeneste gir deg, som kryptering, anonymitet og lingnende, men du vil kunne lure strømmetjenestene til å tro at du er i et annet land. Og det fungerer stort sett ganske bra.

Xbox one kontroll

Xbox VPN (eller DNS)- slik gjør du

Det spiller ingen rolle om du har en Xbox One, Xbox Series S eller Xbox Series S. Innstillingene og prosessen er den samme uansett hvilken maskin du har. I vårt eksempel bruker vi Xbox One.

Du trenger tilgang til internett og et VPN-abonnement. I vårt tilfelle bruker vi Surfshark. Du kan lese mer om de beste VPN-tjenestene eller beste billige VPN.

 1. Logg på hjemmesiden til din VPN-tjeneste med en datamaskin og klikk deg frem til manuell installasjon. Med Surfshark kan du velge mellom ulike enheter, men om du ikke finner din konsoll fungerer det egentlig ganske likt uansett. Smart DNS heter funksjonen på Surfshark-språk, men kan ha andre navn hos andre leverandører. Følg stegene i veiviseren og du vil få en IP-adresse du trenger senere i prosessen.
  VPN på Xbox
 2. Start Xboxen din og gå til innstillinger.
  VPN i Xbox
 3. Gå til nettverksinnstillinger.
  VPN på xbox one nätverksinställningar
 4. Gå videre til avanserte innstillinger.
  VPN på xbox one nätverksinställningar - avancerade inställningar
 5. Velg DNS-innstillinger og endre fra automatisk til manuelt.
  VPN på xbox one nätverksinställningar - avancerade inställningar DNS
 6. Skriv inn IP-adressen du fikk fra VPN-tjenesten din tidligere i prosessen.
  VPN på Xbox DNS automatisk manuell
  VPN på Xbox DNS IP-adress
 7. Start Xboxen på nytt – og alt skal være på plass.

Denne prosessen gjør at du, i de fleste tilfeller, kan få tilgang på for eksempel amerikansk innehold på Netflix. Om det ikke fungerer kan du gjøre samme prosess en gang til med en annen IP-adresse fra VPN-tjenesten. Dersom det ikke fungerer, eller du ønsker å gå tilbake til norsk innehold, kan du endre DNS-innstillingene tilbake til automatisk. Da vil alt være som før.

VPN på iPhone – slik gjør du

Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?