VPN for Apple TV: Slik gjør du

Daniel Hessel

Apple TV er en avansert, men samtidig enkel mediaspiller. Men VPN for Apple TV, hvordan går man fram der? Det viser seg å være ganske begrensede muligheter sammenlignet med en vanlig VPN-tjeneste, men vi skal vise deg hvordan uansett.

DNS – ikke VPN

Apple TV har, i motsetning til iphone og ipad, ikke noen støtte for VPN-apper via App store. Det gjør det hakket mer vrient å bruke VPN for Apple TV når du vil se på utenlandske strømmetjenester.

Løsningen er å bruke VPN-leverandørens DNS-tjeneste. Da ser det fortsatt ut som du befinner deg på en annen lokasjon, men du får ingen av de andre funksjonene eller sikkerheten man er vant til med VPN. Det finnes imidlertid noen flere muligheter:

annonse

Ulike metoder for å bruke VPN på Apple TV

Om vi tar utgangspunkt i at du ønsker å streame fra utenlandske tjenester på Apple TV, har vi blant annet disse alternativene.

DNS
Vi går mer detaljert til verks lenger ned i artikkelen, men dette handler om at du narrer strømmetjenesten til å tro du befinner deg i et annet land. I mange tilfeller holder det for å låse opp for streaming, men ikke alltid. Og om det ikke fungerer, er det ikke så mye du kan gjøre.

VPN i ruteren
Et bedre alternativ kan være å installere VPN direkte på ruteren. Da vil alle enheter som kobles til ruteren ha VPN, også Apple TV.

VPN via Windows
Har du en datamaskin med Windows der VPN er installert? Da kan du dele den tilkoblingen med Apple TV, slik at datamaskinen blir en slags wifi-hotspot i hjemmet. Surfshark har en bra guide på hvordan det fungerer.

Airplay
Den absolutt enkleste løsningen er å installere VPN på iphone eller ipad. Der kan du koble deg opp og håndtere alle innstillinger du ønsker. Deretter er det bare å starte streamingen og sende alt til Apple TV via Airplay.

Slik installerer du DNS/VPN for Apple TV

VPN, eller snarere DNS, på en Apple TV er ganske enkelt å få på plass. Vi har brukt VPN fra Surfshark i denne gjennomgangen, men prosessen er forholdsvis lik uansett hvilken VPN-tjeneste du bruker.

Dette trenger du:

 • En Apple TV. Alt fra den fjerde generasjonen (lansert i 2015) og nyere vil fungere.
 • Et abonnement på en VPN-tjeneste.
 • Tilgang på internett.

Slik gjør du:

 1. Gå til din side hos VPN-leverandøren og velg enten Apple TV direkte, eller velg manuell installasjon og deretter Apple TV.
  vpn-i-router surfshark
 2. Notér IP-adressen som vises på siden og velg å aktivere Smart DNS (som tjenesten heter hos Surfshark).
 3. Start Apple TV og gå til innstillinger.
  VPN i Apple TV
 4. Om du vil koble til wifi, klikk på wifi-navnet. Om du er koblet til med kabel (ethernet), klikk på den.
  VPN i Apple TV
 5. Gå ned til innstillinger DNS. Velg manuelle innstillinger.
  VPN i Apple TV
 6. Skriv inn IP-adressen som VPN-tjenesten ga deg tidligere i prosessen.
  VPN på Apple TV
 7. Gå ut til hovedmenyen for innstillinger, gå ned til «System» og velg å starte på nytt.
  VPN på Apple TV
 8. Da skal alt være på plass.

Denne metoden er ikke like sikker som VPN og har i tillegg noen andre ulemper. Om en strømmetjeneste ikke fungerer, kan du forsøke en ny IP-adresse fra VPN-tjenesten din og gjøre prosessen på nytt. Det er heller ingen garanti for at det fungerer overalt, for eksempel Netflix er tøffe i jakten på VPN-brukere.

Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?