Velkommen til Om VPN!

Hans Christian Haraldsen Moen

Trenger du en god VPN-tjeneste? Eller er du bare nysgjerrig og lurer på hva Virtual Private Network egentlig er? Uansett hva du trenger å vite om VPN: Nå har du kommet til det rette stedet.

Velkommen! Vi er glad for at du fant oss. Hvis vi gjetter: Er du her fordi du av en eller annen grunn er nysgjerrig på hva denne teknologien er? Enten fordi du er nybegynner og vil vite mer, eller kanskje du allerede vet en del, men ønsker å skaffe informasjon om hvilken tjeneste som er best?

Les mer: Hva er split tunneling?

Dette er «Om VPN»

Uansett hva du er ute etter, har du kommet til det rette stedet. Her vil du kunne lese tester og sammenligninger mellom ulike VPN-tjenester for å finne ut hvilken tjeneste som passer deg best. Det varierer faktisk ganske mye, avhengig av om du vil ha den beste VPN-en for å være anonym på nettet. Eller den beste VPN-en for å få tilgang til amerikanske Netflix? Kanskje du leter etter den beste tjenesten for å laste ned torrenter uten at noen sporer deg?

Hos oss vil du også kunne lære mer om de forskjellige teknikkene og begrepene som brukes i VPN-verden. Vi kommer jevnlig til å publisere guider som forklarer forskjellene mellom ulike VPN-protokoller, hva for eksempel «Tor» er, eller hvorfor du kan få bruk for «split tunneling» – og mye mye mer.

Til slutt, vi håper å være din kilde når du trenger gode tilbud på disse tjenestene. Vi skal med jevne mellomrom vil sjekke markedet for deg og gi deg råd om ulike tilbud og rabatter.

Les også: Hva er VPN?

Hvem står bak sidene?

Vi er en helt uavhengig kilde til informasjon om VPN-tjenester. Vi er ikke kjøpt og betalt, og vi er heller ikke tilknyttet noen av leverandørene. Hvis vi finner én favoritt blant de mange selskapene, er det rett og slett fordi vi vurderer akkurat den tjenesten som den beste – ingenting annet!

Nettsidene drives av forlaget Orage, som har mange år bak seg gjennom utgivelser av en rekke ulike magasiner innenfor en bred flora temaer. Vi som skriver og tester VPN-tjenester har mange års erfaring med å skrive om teknologi og forklare det folkelig – slik at du kan ta til deg informasjonen selv om det er første gang du leser om emnet.

Når det er sagt. Igjen, velkommen til Om VPN!


Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?