Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Daniel Hessel

Hva er den beste VPN-tjenesten? Vår test av VPN gir deg svaret. For å finne den beste tjenesten, må man finne ut hva som passer for deg og ditt bruk. Tjenesten må være enkel å bruke og tilgjengelig for alle enhetene du vil koble på. Den må også være rask og stabil, uavhengig av hvilket land du kobler deg opp i. Til slutt: VPN-tjenesten du velger må faktisk kunne gjøre det du vil at den skal gjøre. Her er alle tjenester forskjellige, og det er vanskelig å finne en tjeneste som dekker alle sine behov. Men fortvil ikke! Vår guide gjør det lettere for deg å finne den beste VPN-tjenesten for deg.

Sammenligningene av VPN-tjenestene oppdateres kontinuerlig. Kommer det nye interresante aktører, legges de til. Vi oppdaterer også de eksisterende tjenestene for å belyse eventuelle endringer og nye funksjoner.

Les mer: Slik tester vi VPN-tjenester 

Best i test: ExpressVPN – beste VPN for de fleste

Beste VPN fordi: Grei pris, mange funksjoner, god støtte

Bruk og grensesnitt 4

Abonnement og betaling 4

Hastighet og spredning 3.5

Personvern og sikkerhet 4

Brukerscenarier 4

Ekstrafunksjoner 4

Sammenlagt 4

ExpressVPN har en tendens til å rangere høyt på VPN-topplistene, og vi er tilbøyelige til å være enige. Selv om det absolutt finnes billigere VPN-tjenester, vil vi si at ExpressVPN likevel er det beste valget. ExpressVPN har noen aggressive salgsperioder som gjør at du ikke må betale mange kronene i måneden for et toårs-abonnement.

 • Mange funksjoner
 • Bred tilgjengelighet

 • Litt rotete grensesnitt
 • Sporadiske tilkoblingsproblemer
annonse
ExpressVPN windows
ExpressVPN til Windows.

Fullt utrustet VPN-tjeneste

Funksjonene er omtrent like med NordVPN. Den har alle de grunnleggende funksjonene og forskjellige typer annonseblokkere og beskyttelse mot skadelig programvare som du forventer. Streaming er også ganske enkelt, selv om det ikke er merket på noen spesiell måte i appen. Torrenter og spill fungerer også som de skal når de er tilkoblet.

I løpet av vår testperiode med ExpressVPN møter vi imidlertid ofte små irriterende problemer. For eksempel tar det noen ganger en god stund å koble til en server, nesten uavhengig av hvilket land vi kobler til. Det samme gjelder stabiliteten, hvor forbindelsen faller ut nesten tilfeldig. Men for det meste fungerer ExpressVPN bra og oppfører seg, på tross av små irritasjoner, som en av de beste VPN-tjenestene.

Les vår fullstendige test av ExpressVPN

Skaff deg ExpressVPN: Spesialtilbud på 12 måneders abonnement + 3 måneder GRATIS.

annonse
12 måneder for $6,67 per måned – 49% rabatt!
6 måneder for $9,99 per måned
1 måned for $12,95

Surfshark – beste billige VPN

Bra VPN fordi: Veldig raskt, ubegrenset antall brukere, smarte funksjoner.

Bruk og grensesnitt 4

Abonnement og betaling 4.5

Hastighet og spredning 4.5

Personvern og sikkerhet 4

Brukerscenarier 4.5

Ekstrafunksjoner 4.5

Sammenlagt 4.5

Surfshark gir deg mye for pengene: Ingen begrensning på hvor mange brukere man kan ha på en konto samtidig, mengder av funksjoner og for det meste går det veldig raskt. Vil du slippe billig unna så er dette den beste VPN-tjenesten.

 • Ubegrenset antall brukere
 • Mange funksjoner
 • Veldig rask

 • Litt vel aggressiv ad block
 • Sporadiske lasteproblemer for Mac
annonse

Totalt sett er det ikke mye negativt å si om Surfshark. Vårt største ankepunkt er at annonseblokkeringen er litt slitsom, det fører til at noen nettsider lastes inn feil eller ikke i det hele tatt. Men om du ikke trenger annonseblokkering fungerer det glimrende.

Rask respons

Surfshark og NordVPN har samme eier, noe som gir flere likheter mellom tjenestene. Hastigheten er noe de har felles, Surfshark har en hastighet langt over snittet, nesten uansett hvilken lokasjon vi måler fra.

Når man samtidig får rask respons (ping) gjør dette Surfshark til en ekstra god tjeneste for deg som vil spille over VPN. I tillegg støter vi på få problemer når vi skal låse opp utenlandske strømmetjenester.

surfshark iphone

Det forekommer stopp i tjenesten, men heldigvis veldig sjelden. Som regel er det tidligere nevnte reklameblokkeringen som spøker, mens det i andre tilfeller løser seg med et serverbytte.

Som VPN gir Surfshark utrolig mye for pengene. De har også en veldig billig tilleggstjeneste for antivirus og online personvernssjekk.

annonse
24 måneder for €2.30 per måned – 82% rabatt!
12 måneder for €3.99 per måned
1 måned for €12,95
Les hele vår test av Surfshark

NordVPN – beste premium VPN

Beste premium VPN fordi: Raskt, ubegrenset antall brukere, smarte funksjoner

Bruk og grensesnitt 4.5

Abonnement og betaling 4

Hastighet og spredning 4.5

Personvern og sikkerhet 4.5

Brukerscenarier 4.5

Ekstrafunksjoner 4

Sammenlagt 4.5

NordVPN er, nesten uavhengig av bindingstid, en av de dyrere tjenestene i testen. Samtidig er ikke forskjellen på pris så stor til nærmeste konkurrent. Med tanke på opplevelsen tjenesten tilbyr, er det absolutt verdt det.

 • Rask og stabil
 • Mange sikkerhetsfunksjoner
 • Bred tilgjengelighet

 • Høyere pris enn andre
 • Noe underutviklet iPhone-app
annonse
NordVPN Windows huvudvy
Hovedvindu når du bruker NordVPN for Windows

NordVPN har alle funksjonene og beskyttelsen du forventer av en godt bygget VPN-tjeneste. Vi har nesten aldri problemer med å koble til utenlandske tjenester eller med å navigere i grensesnittet.

Det er også en av tjenestene med den absolutt bredeste støtten for enheter. Dermed vil du nesten alltid kunne finne en løsning for å beskytte alt fra mobilen og datamaskinen til ruteren og spillkonsollen.

God brukeropplevelse

Det vi synes skiller seg mest ut med NordVPN, handler om den generelle brukeropplevelsen. Det som gjør denne god er muligheten til å koble seg til serveren du ønsker på et øyeblikk. Vel inne får vi jevnt gode hastigheter i begge retninger. Videre er det svært sjelden at vi kommer over nettsider som bare stopper opp eller nekter å laste fordi vi er på en VPN. Forbindelsen er ekstremt stabil og vi har nesten aldri opplevd noe ustabilitet under bruk.

Den smertefrie bruken og hastigheten er det som skiller NordVPN fra konkurrentene. Det er også grunnen til at vi uten tvil kårer NordVPN som den beste premium VPN.

Skaff deg NordVPN: Akkurat nå 65 % rabatt på 2 års abonnement

annonse
27 måneder for 42kr per måned – Spar 60%!
15 måneder for 58 kr per måned – Spar 45%!
1 måned for 174 kr

Private Internet Access – billigste VPN

Fungerer best for: Windows- og mobilbruk, billig om man velger langsiktige abonnement

4

Private Internet Access er en veldig billig tjeneste om du tegner et treårsabonnement. Om du vil kan du også legge til antivirus og statisk IP-adresse for en ekstra månedskostnad.

Billig

Mange brukere per konto

Mange funksjoner

Fungerer dårlig på Mac

Ujevne hastigheter

annonse

Private Internet Access er en ganske generøs tjeneste som lar deg ha ti ulike brukere på samme konto. Det holder for hele familien, spesielt om du installerer tjenesten direkte på ruteren.

Ofte bra – men ikke til Mac

Private Internet Access er bra og billig og fungerer på de fleste enheter. Samtidig er grensesnittet forholdsvis enkelt å bruke.

Det finnes imidlertid to store utfordringer. Om du bruker Mac kan vi ikke anbefale denne tjenesten. Vi har testet på flere Macer, men støter uansett på alvorlige oppkoblingsproblemer. Vi fant en kortsiktig løsning ved å endre DNS-tjeneste i appen, men i løpet av en halvtime var det stopp. Dette problemet har vi ikke på noen andre platformer.

Skjermbilde fra Private Internet Access kontrollpanel
Skjermbilde fra Private Internet Access kontrollpanel

Det andre problemet er oppkobling mot USA. Her er det svært varierende hastigheter og nesten utelukkende dårlige svartider. Det fungerer for streaming, men ikke for så mye annet.

Om du vil ha billig VPN og ikke bruker Mac, er Private Internet Access et godt alternativ.

annonse
24 måneder for €1.85 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.79 per måned
1 måned for €10.69

Cyberghost VPN – med innebygde forhåndsinnstillinger

3.5

Cyberghost har en veldig søt maskot som følger deg gjennom hele tjenesten deres. Det gjør faktisk at tjenesten føles veldig hyggelig og imøtekommende. Ser vi bort fra det lille spøkelset, er grensesnittet imidlertid et hakk under konkurrentene når det gjelder brukervennlighet.

 • Mange funskjoner
 • Helt ok hastighet

 • Forhåndsvalg funker ikke alltid
 • Litt rotete grensesnitt
annonse
Cyberghost vpn förval för streaming
Cyberghost har spesifikke forhåndsvalg for spill, streaming og torrents.

Som en VPN-tjeneste er Cyberghost en generelt god tjeneste med et godt sett med funksjoner. Vi får imidlertid ikke fullt så høye hastigheter når vi surfer gjennom tjenesten som vi får fra de andre.

Unngå standardinnstillingene og velg selv

I grensesnittene er det klare forhåndsinnstillinger som tar seg av tilkoblingen for deg. For eksempel er det forhåndsvalg for streaming i USA. Det morsomme i denne sammenhengen er at spesielt forhåndsvalgene ofte fungerer ganske dårlig. Amerikanske Netflix lugger nesten alltid når Cyberghost selv får velge en server, men nesten aldri når vi velger en manuelt. Samme sak med britiske BBC. I tillegg til streaming er det også forhåndsinnstillinger for torrenter og spill.

Bortsett fra de rare forhåndsinnstillingene, er det imidlertid en VPN-tjeneste som oppfører seg bra mesteparten av tiden. Tilkoblingen føles stabil i de fleste tilfeller, og det er et godt sett med funksjoner og innstillinger som passer til de fleste brukerscenarier.

Totalt sett liker vi det meste av det Cyberghost VPN gjør, og det er en flott tjeneste. Fra vårt perspektiv er det imidlertid en hårsbredd under de virkelige vinnerne i testen.

Skaff deg Cyberghost: Gå ikke glipp av 2-årsplanen for kun 2.03 €/mnd. Hele 83% rabatt.

annonse
24 måneder for €2.19 per måned – 83% rabatt!
6 måneder for €6.99 per måned
1 måned for €11.99

Mullvad VPN – for deg som søker personvern

3.5

Tjenesten Mullvad VPN har ett mål, og det er å holde deg anonym. De håndterer det aspektet nesten feilfritt. Imidlertid taper de på andre områder.

 • Stort fokus på personvern
 • Ganska hurtig
 • Relativt brukervennlig

 • Låser ikke opp streaming
 • Ganske få plattformer
 • Få samtidige brukere

For det første er det ingenting som knytter brukerkontoen din til dem. Du oppgir ikke e-postadresse eller lignende når du oppretter en konto. I stedet får du et unikt brukernummer som du taster for å logge inn. På den måten kan ingenting kan knyttes til deg.

Samme typen sikkerhetstiltak finnes overalt i tjenesten: Ingen logger lagres her, og det er personvernbeskyttende funksjoner i hele tjenesten. For deg som ønsker å være så anonyme som mulig på nett er dette riktig VPN-tjeneste.

Ingen tjeneste for streaming

Samtidig er personvern trumfkortet her. Mullvad hevder ikke å være best på noe annet, og det viser seg ganske raskt. Å låse opp utenlandske strømmetjenester er rett og slett ikke noe det gjør. De som ønsker flere funksjoner må se på andre tjenester.

Exempel från Mac-appen av Mullvad VPN
Eksempel på Mullvad VPN Mac-appen

Samtidig er Mullvad i de fleste tilfeller veldig rask, både i forbindelse og surfehastighet. Mesteparten av tiden får vi en stabil oppkobling uten problemer.

Mullvad VPN er sterkt fokusert på personvern, og det gjør det bra der. Men for de som ønsker en mer generell VPN-tjeneste er Mullvad litt begrenset.


Google One VPN – enkel VPN for deg som allerede betaler for Google Cloud

2

Det er ingen vei utenom: Google One VPN er og forblir en bonusfunksjon inkludert når kjøper skylagring fra Google. Pakken på to terabyte gir deg tilgang til VPN-tjenesten, også kalt Google One Premium.

 • Kjapp
 • Superenkel å bruke
 • Bra om du liker googles skylagring

 • Ingen støttte til Mac/Windows/Linux
 • Kan ikke kjøpes separtat
 • I prinsippet ingen installasjons muligheter.

Hvis du kun ønsker VPN-tjenesten så selges den dessverre ikke separat, så den månedlige kostnaden blir veldig høy hvis du bare ønsker det. I tillegg fungerer tjenesten kun for telefoner og nettbrett med Android eller iOS.

Superenkel VPN

Google One VPN på en Iphone
Google One VPN på en iPhone. Kun én av/på-knapp er tilgjengelig.

Som en VPN-tjeneste er Google One VPN superenkel, med egentlig bare én av/på-knapp. Android-appen støtter Split tunneling og har også en kill switch, men det er der funksjonene stopper. Tjenesten låser ikke opp noe, og du har ikke noe valg for å velge land, sted eller lignende.

Hele ideen her er å beskytte telefonen mot uvedkommende øyne når du for eksempel sitter på kafé, hotell eller lignende. Da er Googles VPN ypperlig for å skjule deg selv litt or å skjule deg selv litt når du kobler til ukjente Wi-Fi-nettverk. Samtidig er det en veldig rask VPN-tjeneste.

I denne testen scorer Google One VPN lavt fordi vi vurderer flere kriterier enn bare brukervennlighet. Likevel, hvis du allerede kjøper skylagring fra Google kan det være en fin bonus.

Andre artikler


Tester

Test: Google One VPN – Verdens enkleste VPN

Topplister
Bästa billiga VPN. Bildkälla: Getty

Beste billige VPN

Guider
VPN fungerer: VPN app som viser tilkoblingsstatus

Slik sjekker du om VPN fungerer

Guider
Installera VPN på router

Sette opp VPN på ruter – slik gjør du

Google One VPN

Spesifikasjoner

Antall enheter

Ubegrenset

Antall servere

Ukjent

Basert fra

USA

Betalingsmuligheter

Kort, Google Pay

Ekstrafunksjoner

Kill Switch (Android), Split tunneling (Android)

Finnes som gratisversjon

Nei

Hjemmeside

Google One

Kill Switch

Ja (bare Android)

Antall land

Ikke mulig å endre. Appen finnes der Google One finnes

Uavhengig testet

Ja

Plattformer

Android, Ios, IpadOS

Abonnementspakker

1 måned, 1 år

Pris 1 år

899 kr

Pris 1 måned

89 kr

Snitthastighet Storbritannia

Ikke målt

Snitthastighet Norge

97,7 Mbit/s på 100 Mbit/s-oppkobling

Snitthastighet USA

Ikke målt

Språk på nettsiden

Norsk

Språk på tjenesten

Norsk

Strømmetjenester

Nej

VPN-protokoll

Ikke angitt