Hvilke VPN-tjenester finnes?

Hans Christian Haraldsen Moen

Om VPN har som mål å gi deg all informasjonen om forskjellige VPN-tjenester. Derfor starter vi med å fortelle om hvilke tjenester som faktisk eksisterer.

Vi vil kontinuerlig publisere individuelle tester av VPN-tjenester og sammenligninger av de ulike tjenestene slik at du lettere kan velge den som passer for deg. Men i mellomtiden tenkte vi å gi deg en liten oversikt i dette markedet.

Som du sikkert allerede vet, er det utrolig mange VPN-tjenester, veldig mange, supermange, for å være enda mer presis. Det er så mange at det vil være nesten umulig å samle dem i én lang liste. Vi påstår derfor ikke at vi har med alle tjenestene som er tilgjengelige i listen under. Men vi dekker de største og vanligste, og i tillegg et par lokale (nordiske) VPN-tjenester – og et par interessante, nye tjenester. Vi lister heller ikke opp alle funksjonene til tjenestene – lista er hovedsaklig laget for å gi deg en oversikt over de forskjellige selskapene som leverer VPN.

Se vår oversikt over prisene på VPN-tjenester

Som du sikkert allerede vet, er ikke alle VPN-tjenester bygget på samme måte. Det er et tema du kan lese mer om i våre tester. Selv om en tjeneste er listet opp nedenfor, betyr det ikke nødvendigvis at vi anbefaler den til alle mulige formål.

I listen nedenfor finner du et utvalg av tjenestene som er tilgjengelig på markedet, inkludert en kort beskrivelse av hva hovedfokuset til tjenesten er. For ordens skyld har vi listet dem i alfabetisk rekkefølge. Når du klikker på overskriften, kommer du til tjenestens offisielle hjemmeside.

Tilgjengelige VPN-tjenester

Klikk på «Vis alt» for å se hele listen

En av de mellomstore VPN-tjenestene, som også finnes som en gratis VPN (om enn noe begrenset). Du kan koble til et uendelig antall enheter på én konto. Les vår test av Atlas VPN.

Avast Secureline

Avast har vært populær i kategorien gratis antivirus i mange år, og Secureline er deres program innen VPN. Men via den tjenesten har de også et litt rufsete rykte når det kommer til sikkerhet og personvern.

AVG Secure VPN

Også AVG har skapt seg et navn i gratis antivirus-jungelen. Sikker VPN er … rett og slett deres VPN-tjeneste. En enkel tjeneste, men med noen åpne spørsmål rundt sikkerhet.

Bitdefender

Rumensk VPN-tjeneste med aner fra de første IT-selskapene etter at landet ble uavhengig på nittitallet. Tilbyr flere sikkerhetspakker. VPN er en av dem.

Cyberghost VPN

Flott designet tjeneste som er realtivt enkel å bruke. For å gjøre det enda enklere finnes forhåndsinnstillinger for det du skal gjøre, for eksempel streaming på utenlandske strømmetjenester.

ExpressVPN

En av de største tjenestene, som vanligvis er temmelig rimelig – hvis du tegner et langtidsabonnement. Den er også tilgjengelig for de aller fleste plattformene. Les vår test av ExpressVPN.

F-Secure Freedome

Finske F-secure og det mer bedriftsorienterte Withsecure – er godt kjent for sin antivirus- og sikkerhetsteknologi. Blant dem er for eksempel Freedome, som er selskapets VPN-tjeneste.

Google one VPN

Et spesielt valg, mildt sagt. Finnes bare som en bonusfunksjon når du kjøper lagringsplass hos Google. Veldig enkel VPN, men bare for deg som vil skjule IP-adressen din. Les vår test av Google One VPN.

Hide.me

Hide.me finnes både som gratis VPN og betalingsvariant. Det finnes veldig mange funksjoner, men for nybegynnere kan grensesnittet være litt avskrekkende.

Hotbot VPN

Opprinnelig var dette en søkemotor fra Lycos. Nå er det en VPN-tjeneste basert i Seychellene.

Integrity VPN

Den svenske internettoperatøren Bahnhof har stort fokus på å beskytte kundenes personvern. Det er derfor ikke overraskende at deres VPN-tjeneste følger i samme tradisjon.

IPVanish

Akkurat som navnet antyder er IPVanish for deg som vil skjule IP-adressen din, akkurat som alle andre VPN-tjenester. Støtte for mange formater og få problemer med strømmetjenester trekker imidlertid IPVanish opp blant de bedre.

McAfee Safe Connect VPN

McAfee er nok like kjent for sin antivirus som for sin grunnlegger. Selvfølgelig tilbyr de også VPN blant sine sikkerhetstjenester.

Mullvad VPN

En svensk VPN-tjeneste som setter anonymitet i fremste rekke. Faktisk så gjennomført at din konto hos Mullvad ikke inneholder informasjon om deg, verken navn eller mail. Alt du har er en personlig kode.

NordVPN

En av de store VPN-leverandørene. Stabil tjeneste for mange platformer og med mange funksjoner. Les vår test av NordVPN.

Norton LifeLock

En gammel kjenning innen datasikkerhet med det litt pussige, nye navnet NortonLifeLock.

OVPN

VPN-tjeneste med de fleste funksjoner og tilgang til strømmetjenester. 

Privado VPN

Mellomstor VPN-tjeneste med gratisvariant og abonnement. Funksjoner varierer mellom platformene og hastigheten er ikke helt forutsigbar.

Private Internet Access

En veteran på markedet, skapt for å gjøre personvern mer tilgjengelig for privatpersoner. Har ofte fine rabatter på langsiktige abonnement. Les vår test av Private Internet Access.

PrivateVPN

Svenskbasert VPN-tjeneste med støtte for ulike enheter. Appen ser veldig ulik ut for forskjellige enheter.

Proton VPN

Proton Mail er legendarisk på mailfronten og de har nå tatt steget inn i VPN-universet med Proton VPN.

PureVPN

Fra de britiske Jomfruøyene har vi PrivateVPN som har fått både ris og ros. Ros for funksjoner, ris for problemer med strømmetjenester og varierende hastigheter.

Speedify

Speedify VPN fokuserer på hastighet for streaming. Såpass mye at de foretrekker hastighet mer enn sikkerhet, noe som gjør dem ganske unike innen VPN.

Strong VPN

VPN med 12 brukere og ingen loggføring. Samtidig er tjenesten basert i USA, noe som betyr at de må etterfølge mange datalagringslover.

Surfshark

En relativt fersk (2018), Nederlandsk tjeneste. NordVPN er moderselskap, men Surfshark har litt andre priser på sine tjenester. Les vår test av Surfshark.

Trend Micro

Trend har jobbet med programvare for datasikkerhet siden åttitallet. VPN tilbyr de i et flertall sikkerhetsløsninger, i tillegg til den frittstående Proxy One VPN, som blant annet har gratis prøveperiode.

Tunnelbear

Mellomstor VPN-tjeneste med en grei mengde funksjoner. Finnes både som premiumvariant og i en begrenset gratisversjon.

VyprVPN

Kul logo, men slanger er vel ikke det man skal stole mest på? Brukervennlig tjeneste, men regnes som noe ujevn.

Windscribe

Kanadiske Windscribe ble utviklet for å være en enkel VPN-tjeneste. Et abonnement gir deg muligheten å bruke VPN på så mange enheter du vil.

Zenmate VPN

Er nå kjøpt opp av Cyberghost.


Andre artikler


Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?