Beste VPN for streaming

Daniel Hessel

Vil du se på amerikansk Netflix, Disney+ eller andre utenlandske strømmetjenester? Da kan beste VPN for streaming være interessant lesning for deg. Med riktig VPN-tjeneste blir det enkelt å finne favorittfilmer og serier på de utenlandske strømmetjenestene. Når vi tester VPN sjekker vi alt de har å by på, men i denne artikkelen fokuserer vi på streaming – og kårer hvilke tjenester som er best på nettopp dette.


NordVPN – beste VPN for streaming

Best fordi: Raske hastigheter, stabil oppkobling og veldig enkel i bruk

Bruk og grensesnitt 4.5

Abonnement og betaling 4

Hastighet og spredning 4.5

Personvern og sikkerhet 4.5

Brukerscenarier 4.5

Ekstrafunksjoner 4

Sammenlagt 4.5

NordVPN Android i hand
NordVPNs Windowsklient.

Vi liker NordVPN generelt, men for streaming synes vi den er absolutt best.

 • Rask og stabil
 • Mange sikkerhetsfunksjoner
 • Bred tilgjengelighet

 • Noe underutviklet Iphone-app

Spar 65% på NordVPN

annonse

Vi nevner det med det samme: Dette er en av de dyreste tjenestene, spesielt om du ikke slår til på et av de mange tilbudene de har. Samtidig får du det du betaler for, altså alle funksjoner du kunne tenke deg, gode hastigheter og enkel bruk.

Problemfri

NordVPN mac karta
Uansett enhet er det lett å velge land med NordVPN

Den store styrken hos NordVPN er hvor problemfri bruken er. Vi får høye hastigheter uansett land og når vi kobler oss opp går det raskt og vi mister sjelden koblingen. Dette gjør at tjenesten er stabil og lett å bruke, noe som også gjelder for streaming.

Faktum er at vi sjelden opplever å bli «tatt på fersken» av strømmetjenestene når vi bruker NordVPN. Stort sett fungerer det aldeles utmerket, uansett hvilken server vi kobler oss til i det aktuelle landet.

NordVPN har riktignok ingen forhåndsvalg for streaming, men samtidig fungerer det så smertefritt at vi ikke har rukket å savne dette. Alt fungerer uten problemer, noe som gjør streaming veldig enkelt.

annonse
27 måneder for 42kr per måned – Spar 60%!
15 måneder for 58 kr per måned – Spar 45%!
1 måned for 174 kr

ExpressVPN – tydlige med hva de låser opp

Anbefalt fordi: Grei pris, mange funksjoner, bra support

Bruk og grensesnitt 4

Abonnement og betaling 4

Hastighet og spredning 3.5

Personvern og sikkerhet 4

Brukerscenarier 4

Ekstrafunksjoner 4

Sammenlagt 4

ExpressVPN Iphone i hand
ExpressVPN til Windows.

Om det er noe ExpressVPN virkelig skiller seg ut med, er det support og informasjon. I stedet for noen vage løfter om å låse opp strømmetjenester, har de tydelig informasjon om hva de faktisk gjør på hjemmesiden. Der har de en stor samling strømmetjenester i ulike land de aktivt jobber for å låse opp for brukerne sine.

 • Mange funksjoner
 • Bred tilgjengelighet

 • Litt rotete grensesnitt
 • Sporadiske problemer med oppkoblingen

Få ExpressVPN for kun $ 6,67 per måned

annonse

Det betyr ikke at andre tjenester ikke vil fungere, de er bare ikke garanterte tjenester. Uansett er det forfriskende med tydelighet.

Bra for det meste

ExpressVPN Windows

Selv om om ExpressVPN ikke har noen konkrete forhåndsvalg for streaming, fungerer det stort sett bra. De fleste servere gir oss det inneholdet vi ønsker uten vanskeligheter. Netflix ga oss noen advarsler i løpet av vår testperiode, men ikke ofte. Av en eller annen grunn hadde vi mest problemer med BBC, men ikke verre enn at vi byttet server eller startet om tjenesten.

Totalt sett fungerer ExpressVPN veldig bra for streaming og er ofte billigere enn NordVPN. Samtidig har vi litt mindre stabilitet i oppkoblingen enn hos NordVPN, noe som kan være forstyrrende.

annonse
12 måneder for $6,67 per måned – Spar 49%!
6 måneder for $9,99 per måned
1 måned for $12,95

CyberGhost VPN – med enkle forhåndsvalg for streaming

Bruk og grensesnitt 4

Abonnement og betaling 3.5

Hastighet og spredning 3

Personvern og sikkerhet 4

Brukerscenarier 3.5

Ekstrafunksjoner 3.5

Sammenlagt 3.5

Vi gir Cyberghost poeng for å ha en sjarmerende VPN-tjeneste med personlighet. Den er rett og slett trivelig å bruke. Samtidig er den mer stilig enn brukervennlig, så vi kan ikke gi den noen absolutt topplassering.

Cyberghost VPN for kun 2,03 Euro per måned, pluss 4 måneder gratis

 • Mange funksjoner
 • God nok hastighet

 • Forhåndsvalgene fungerer ikke alltid
 • Litt rotete grensesnitt
annonse

Som VPN-tjeneste gjør Cyberghost det meste riktig og har en bra mengde funksjoner. Hastighetene vi oppnår er godkjente og oppkoblingen stort sett stabil.

Problematiske forhåndsvalg

På overflaten ser Cyberghost perfekt ut for streaming. Direkte på tjenestens førsteside finnes det valg for ulike land, men også forhåndsvalg for streaming. Du kan altså enkelt klikke deg rett inn på en streamingtilpasset server i for eksempel USA.

cyberghost streaming
Cyberghost gir deg forhåndsvalg, men de fungerer ikke så bra

Problemet? Det fungerer ikke. Både de britiske og amerikanska forhåndsvalgene gir oss feilmeldinger omtrent annenhver gang vi velger dem. Det er synd, og ganske ironisk, ettersom det fungerer utmerket om vi velger server manuelt.

Det som kunne se ut som Cyberghosts største styrke for streaming blir dermed i stedet en ulempe.

annonse
24 måneder for €2.19 per måned – Spar 83%!
6 måneder for €6.99 per måned
1 måned for €11.99

Hvorfor bruke VPN for streaming?

Amerikanske Netflix har et større bibliotek enn i Norge. Det samme gjelder BBC og flere andre strømmetjenester fra andre land. Om du vil få tilgang til alt, må du overbevise tjenesten om at du befinner deg i det relevante landet. Og med VPN kan du gjøre nettopp dette.

Ulike VPN-tjenester har ulike muligheter for streaming. Noen er veldig tydelige med hva de låser opp, slik som ExpressVPN. Cyberghost har forhåndsvalg for streaming. NordVPN har ikke noe spesifikt, men fungerer aldeles utmerket uansett. Samtidig finnes det tjenester som ikke fungerer for streaming i det hele tatt. Google One VPN er for simpel for denslags, mens for eksempel Mullvad er mer opptatt av personvern enn underholdning.

Streaming i begge retninger

Å låse opp regionalt innehold fungerer begge veier. I Norge vil du gjerne se utenlandske filmer og serier, men om du er i utlandet vil du kanskje se norsk TV? VPN kan hjelpe deg med begge deler, du kobler deg til en server i landet strømmetjenesten krever og dermed kan du se det du vil.

Er det lovlig å bruke VPN for streaming?

Å bruke VPN generelt er lovlig. Å bruke VPN for streaming er i utgangspunktet ikke ulovlig heller, men det innebærer stort sett alltid at du bryter mot brukervilkårene til strømmetjenesten.

Netflix har for eksempel vært veldig aktive med å jage bort VPN-brukere og blokkerer både servere og tjenester som benyttes for å låse opp innehold på tvers av landegrenser.

Netflix felmeddelande vid VPN
Om Netflix merker at du bruker VPN, kan du fort få opp en skjerm som dette.

Om du blir oppdaget er derimot konsekvensene ganske milde. Som regel får du en feilmelding eller advarsel, og du får ikke tilgang på inneholdet. Et serverbytte vil ofte løse utfordringen.

Samtidig bryter du faktisk mot avtalen du har med strømmetjenesten. Så gjentatte brudd kan i verste fall føre til utestengelse. I så fall mister tjenesten en kunde, så det er ikke sikkert at de går så hardt til verks. Uansett er det viktig å være klar over hva du gjør.

Kjøpe mediaspiller?

annonse
annonse
Chromecast
Chromecast
Chromecast
Chromecast
annonse
Nvidia Shield
Nvidia Shield
Nvidia Shield
Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?