I jungelen av VPN-tjenester vil vi hjelpe deg finne den beste billige VPN. Det finnes gratis VPN, men vi anbefaler å betale for tjenesten, og her lister vi opp de VPN-tjenestene vi mener gir mest for pengene.
Surfshark – beste billige VPN
Best fordi: Rask, ubegrenset antall brukere, smarte funksjoner

Surfshark er ikke den billigste VPN-tjenesten i denne listen, men de få ekstra kronene du må ut med per måned er en god investering.
Du får mange funksjoner de andre tjenestene ikke har, for eksempel muligheten til å gjemme GPS-posisjonen din i Android-appen.
- Ubegrenset antall brukere
- Mange funksjoner
- Rask
- Veldig aggressiv annonseblokkering
- Tidvis problemer med Mac
Nå kan du få 82% rabatt + 2 måneder gratis
Les hele vår test av Surfshark
Stabil og rask
Den største fordelen med Surfshark er hastigheten. Av tjenestene på denne topplisten er den overlegent raskest, uansett hvilket land vi kobler oss til.
Samtidig er det sjelden vi opplever stans i trafikken, og da er det som regel fordi den innebygde annonseblokkeringen er litt i overkant aggressiv. Samme sak gjelder for strømmetjenester, der Surfshark låser opp det meste vi prøver den på.
Surfshark er ganske enkelt den absolutt beste blant de billige VPN-tjenestene på markedet.
Private Internet Access – billigste VPN
Anbefalt fordi: Fungerer godt for Windows- og mobilbrukere, billig ved lengre bindningstid
Om du vil ha den billigste VPN-tjenesten, bør du gå for Private Internet Access. Deres treårs abonnement gir en månedskostnad på omtrent 20 kroner, noe som er svært gunstig.
Imidlertid kan vi ikke anbefale denne tjenesten om du bruker Mac. I våre tester har VPN-tjenesten alvorlige funksjonsproblemer på denne plattformen. På mobil og Windows fungerer det derimot utmerket.

- Billig ved lengre abonnement
- Som regel rask
- Mange brukere
- Mac-appen fungerer ikke
- Animasjoner gjør Android-appen tregere
- Ujevne hastigheter
Private Internet Access VPN for kun 1,84 €/m.
Les hele vår test av Private Internet Access
Varierende hastighet
Utover å være fullstendig ubrukelig på Mac, speiles den lave prisen i ganske ujevne hastigheter. Når vi kobler til servere i landet vi befinner oss i fungerer det greit. Men allerede i Storbritannia merker vi store variasjoner i hastigheten. Enda verre er det med USA.
Private Internet Access er totalt sett en bra tjeneste for alle bortsett fra Mac-brukere. Den låser opp strømmetjenester og har gode funksjoner. Men du får ikke spesielt mye mer.
Cyberghost VPN – billig ved lengre bindingstid
Cyberghost er en VPN-tjeneste som egentlig ikke gjør noe feil. Samtidig er den blant de billigste tjenestene når du kjøper et abonnement som løper over to år. Problemer vi har med tjenesten er egentlig at den ikke gjør så mye ut av seg.
Cyberghost låser opp strømmetjenester helt greit. Eneste utfordringen er at du ikke bør bruke streamingserverne appen foreslår, de forårsaker ofte feilmeldinger fra strømmetjenestene.
- Mange funksjoner
- Helt grei hastighet
- Appens anbefalte servere fungerer ikke alltid
- Litt rotete grensesnitt
Cyberghost VPN for kun 2,03 Euro per måned, pluss 4 måneder gratis
Helt ålreit tjeneste
Når det kommer til funksjoner finner du det meste du trenger. Ingen av funksjonene er avanserte, men de gjør det de skal.

Hastighetsmessig er det midt på treet, uansett hvilket land vi kobler oss til.
Cyberghost er en billig VPN-tjeneste som er god nok, men den utmerker seg heller ikke.
Hva skiller en billig VPN-tjeneste fra de dyre?
Blant de mer kostbare VPN-tjenestene finner vi for eksempel ExpressVPN og NordVPN. Men hva er egentlig forskjellen fra disse topptjenestene sammenlignet med de billigere? Stort sett er det ikke store forskjeller, det er heller små detaljer man merker underveis.
Delvis handler det om oppkoblingen og hvor stabil den er. Når trafikken din går gjennom en kryptert tunnell til en VPN-server kan det skje ting på veien. Resultatet kan bli at nettsider ikke lastes inn korrekt, eller de lastes ikke i det hele tatt. Ofte hjelper det å bytte server, men det er irriterende uansett.
Slike problemer oppstår oftere hos billige VPN-tjenester, mens de dyrere tjenestene har mer fokus på dette – hos vår premiumfavoritt NordVPN har vi nesten aldri problemer.
Andre ting kan være litt mer skjult. Her handler det om hvor ofte og nøyaktig tjenestene har blitt gransket av eksterne aktører. ExpressVPN kan omtrent fylle en hel bok med alle granskningene de har vært gjennom, mens Surfshark ikke er like god. Årsaken er nok at granskninger, og eventuelle mangler som må fikses etter disse, koster penger.
Å låse opp innehold du ikke får tak i der du befinner deg, fungerer begge veier. Det mest naturlige er å ville se innehold i andre land enn Norge. Men om du er på ferie i utlandet kan man ha lyst til å se norsk TV. VPN hjelper deg med nettopp dette, men også her vil en billigere VPN-tjeneste kunne ha begrensninger på mulighetene du har.
Hvorfor gratis VPN er en dårlig løsning
Det kan være fristende å laste ned en gratis VPN-tjeneste for å spare penger. Men det er noen grunner til at du burde la være.
- Hastighet. En veldig vanlig begrensning hos gratis VPN-tjenester er at hastigheten reduseres. Enten fra start, eller ved at du har begrenset datamengde på god hastighet. Dette skyldes enten at gratistjenesten ikke har investert i bedre hastighet, eller at de vil motivere deg til å betale.
- Funksjoner. Gratis VPN-tjenester har ofte få funksjoner, glem split tunneling og kill switch, for eksempel. I tillegg er de ofte dårlige på å låse opp utenlandske strømmetjenester.
- Du er varen. Det er en reell og sannsynlig risiko for at gratistjenestene tjener penger på deg og dine brukerdata.
- Malware. Gratis VPN-tjenester er blant appene som oftest har med seg malware og virus.
Om du ikke vil betale for VPN anbefaler vi i stedet at du enten finner tjenester med gratis prøveperioder, eller benytter deg av 30 dagers garanti. De fleste etablerte VPN-tjenestene gir deg pengene tilbake om du sier opp abonnementet innen 30 dager.