Android TV VPN og Google TV VPN – slik gjør du

Daniel Hessel

Fungerer Android TV VPN og Google TV VPN? Ja, og det er faktisk ganske enkelt. Vi har testet begge TV-systemene fra Google og forklarer deg hva de er og hvordan du får på plass VPN.

Android TV og Google TV – vanligere enn du tror

Android TV finner du oftere enn man kanskje skulle tro. Googles operativsystem for TV er innebygd i mange modeller fra Philips, Sony, noen TVer fra Panasonic og mange mindre produsenter.

Samtidig finnes den separate mediaspillere, som Googles egen Chromecast with Google TV, Nvidia Shield og mange andre. Til og med Amazons mediaspiller Fire TV bruker Android, men Amazon har modifisert litt etter eget ønske.

Hva er forskjellen på Google TV og Android TV?

Android TV og Google TV er egentlig samme system. Begge baseres på det samme Android-systemet du har i mobiltelefonen eller nettbrettet. Forskjellen er først og fremst at grensesnittet er tilpasset TV-skjermer og styring med fjernkontroll.

Android TV er litt eldre, mens Google TV er litt nyere. De fleste appene fungerer på begge. Den største forskjellen er egentlig at Google TV har litt nyere grensesnitt og litt mer fokus på søk, særlig stemmebasert søk, enn Android TV.

Min TV er fra Samsung eller LG, har jeg da Android TV?

Nei. Selv om Android TV og Google TV er de vanligste systemene hos TV-produsentene, har Samsung og LG valgt å bruke sine egne system. Samsung kjører et system kalt Tizen og LG bruker systemet WebOS. Vi har en egen artikkel om VPN på Smart-TV.

Android TV VPN og Google TV VPN – dette trenger du

Utover en TV eller mediaspiller med Googles TV-system og en internettkobling trenger du egentlig ikke så mye mer. Bortsett fra et abonnement på en VPN-tjeneste, selvfølgelig.

Android TV VPN og Google TV VPN – Slik gjør du

VPN for Android TV og Google TV er veldig enkelt. Med VPN på plass vil du kunne få tilgang til utenlandske strømmetjenester, som for eksempel amerikansk Netflix, direkte fra din TV.

I vårt eksempel bruker vi mediaspilleren Nvidia Shield, men prosessen er stort sett identisk uansett hvilken enhet med Android TV eller Google TV du bruker.

VPN i Android TV och Google TV Nvidia Shield
Nvidia Shield mediaspiller

For Google TV må du søke frem appen, i stedet for å gå inn i Play Store og laste den ned direkte, men ellers er prosedyren veldig lik.

Vi har brukt VPN-tjenesten Surfshark i denne guiden, men andre VPN-tjenester vil ha omtrent samme fremgangsmåte. Les mer om de beste VPN-tjenestene, beste VPN for streaming og beste billige VPN.

Steg for steg:

  1. Gå inn på Play Store og søk etter din VPN-app, i vårt tilfelle Surfshark. Bruker du Google TV må du bruke søkefunksjonen i stedet for appbutikken. Installer appen og start den.
    VPN i Android TV och Google TV
  2. Etter dette må du logge inn. Det kan du enten gjøre med brukernavn og passord, eller med en engangskode. Ha en enhet der du allerede er logget inn på Surfshark, gå til «my account» og velg «enter code». Skriv inn koden du får opp i appen på TV-skjermen.
    VPN på Android TV och Google TV
  3. Det var alt!
    VPN i Android TV och Google TV

Når du er inne i appen og oppsettet er klart, kan du velge hvilket land du vil koble deg til. Om du ofte kobler deg til for eksempel USA kan du også lagre en eller flere servere som favoritter for rask tilgang senere.

Du kan også gå inn i innstillingene og velge å alltid starte VPN-tjenesten samtidig som systemet startes. Dermed slipper du å koble deg til hver gang du skrur på TVen.

VPN på Android TV og Google TV er altså veldig enkelt!

Kjøpe Smart-TV?

annonse
Panasonic
Panasonic
Panasonic
annonse

Ny mediaspiller?

annonse
Chromecast
Chromecast
Chromecast
Chromecast
annonse
Amazon Fire TV
Amazon Fire TV
annonse
Nvidia Shield
Nvidia Shield
Nvidia Shield

Kjøpe VPN?

Oversikt over forhandlere på om-vpn.no

VPN på iPhone – slik gjør du


Topplister
Beste VPN: Et VPN-symbol mot en bakgrunn av et blåfarget verdenskart

Beste VPN – vår test av VPN-tjenester

Guider
VPN-tunnel: Grønt ormehull

Hva er en VPN-tunnel?

Guider
VPNs historie: hieroglyfer

VPNs historie: Slik startet det hele

Guider
VPN-problem: 404 error

VPN-problem: Hvorfor fungerer ikke enkelte nettsider med VPN?

Guider
VPN-protokoll: En laptop på stativ viser bokstavene VPN

Hva er en VPN-protokoll?